Depannages

Een veilige elektrische installatie is goed beveiligd tegen overbelasting en lekstromen. Niets is echter zo vervelend als de elektriciteit in uw woning regelmatig uitvalt. De oorzaak ligt soms voor de hand. We helpen u telefonisch op weg om eventueel zelf het probleem op te sporen zodat u voorlopig weer elektriciteit hebt. Veelal is een defect aan een toestel de oorzaak, en niet de huisinstallatie zelf. Blijft het probleem aanhouden, dan komen we ter plaatse om de fout op te sporen.

Waar nodig wordt melding gemaakt van gebreken of defecten aan de installatie zodat deze na overleg kunnen worden aangepakt.

Neem telefonisch contact op voor dringende depannages op 059/27 82 34.
Als elektricien zijn wij hoofdzakelijk actief in de regio Gistel-Oudenburg-Ichtegem-Koekelare-Middelkerke-Oostende.

De meest voorkomende problemen:

Kortsluiting: één of meerdere zekeringen (“plombs”) of automaten slaan af. Na het terug inschakelen slaan ze bijna onmiddellijk terug af. Dit wijst op een kortsluiting in die bewuste kring, of een overbelasting van die kring. Indien mogelijk: ontkoppel alle verbruikers van die kring en probeer terug de zekering in te schakelen. Blijft deze echter afslaan, dan is er een probleem met de installatie.

Mogelijks slaat ook de hoofdzekering van de elektriciteitsteller (ook wel “Teco”) uit. Dit kan mogelijks veroorzaakt worden door een overbelasting van een of meerdere lijnen (of “fasen”)

Verlies: de verliesstroomschakelaar of differentieel slaat af. Na het terug inschakelen slaan ze bijna onmiddellijk terug af. Schakel alle automaten of zekeringen uit, en schakel de verliesstroomschakelaar terug in. Slaat deze terug af, dan is de verliesstroomschakelaar defect. Blijft deze aanstaan, schakel dan één voor één de zekeringen terug in. Slaat de verliesstroomschakelaar af kort na of tijdens het inschakelen van de zekering, dan situeert het probleem zich in die kring. Maak, indien mogelijk, alle verbruikers los van die kring en probeer terug in te schakelen. Lukt dit? Dan is een van de verbruikers de boosdoener. Lukt dit niet? Dan is er een verliesstroom in de leidingen.